OMPLASSERING


Det er mange organisasjoner som driver med omplassering i Norge.
Kontakt flere og føl deg komfortabel med at de ønsker det beste for ”sine” hunder og at de forteller deg sannheten om hundene som er tilgjengelige.
Mange hunder omplasseres direkte fra eier. Ha klart spørsmål om alt fra helse, bakgrunn (evt hvilke raser det er miks av hvis det er en blandingshund), hva hunden er vant med osv. Ha klart for deg hva som er viktig for deg, men vær realistisk. En hund bør slippe flere omplasseringer, men iblant må det til hvis ikke nåværende eier kan gi hunden det den trenger.
Vær klar over at du får en hund som har sine erfaringer og referanser og ta hensyn til det.

Vurderer du å skaffe en av våre raser? Les gjerne litt her: Har du lyst på hund


Orientering til omplassering


For at vi skal kunne legge ut deres hund til omplassering på hjemmesiden til NPK, og evt. forum, trenger vi:

  • Hundens registreringsnummer
  • Alder
  • Offisielt navn og kallenavn
  • Helsestatus (Har hunden noen kjente sykdommer, er alle vaksineringer gjennomført, og gjerne resultatet av andre relevante helseundersøkelser.)
  • Kontaktinformasjon

Skriv gjerne en liten tekst om hunden deres, hvor mye man ønsker å skrive er opp til deg/dere.
Dersom man syns det er vanskelig å sette sammen en tekst, sett gjerne opp noen punkter så kan vi prøve å sette sammen en tekst. Vi sender da teksten til deg for godkjenning før utleggelse.
Det er alltid en fordel med et bilde eller to av hunden. 

Hunden må være renraset. 

Er oppdretter av hunden blitt informert om at hunden blir lagt ut for omplassering? De kan i noen tilfeller hjelpe til, og de fleste syns det er hyggelig å bli informert.

Send deres henvendelse direkte til klubben: sekretaer@norskpinscherklubb.no som videreformidler henvendelsen.

Håper vi i NPK kan hjelpe til med omplassering av deres hund.


Hunder til omplassering


Alvin

Hundens navn: Bezita’s Lord Alvin, men kalles bare Alvin.
Rase: Dvergpinscher
Alder: 26.07.2018 (blir 4 år).
Helsestatus: Hunden har ingen kjente sykdommer, allergier o.l. Hunden har fulgt alle kontroller hos veterinær i Larvik og er også vaksinert og kjemisk kastrert (utløper 27.10.22).
Registreringsnummer i NKK: NO51981/18

Kontaktinformasjon:
E-post connylamy@live.no, tlfnr 40456363, bosted Larvik

Litt om Alvin:

Rød hannhund forsøkes omplassert til godt, aktivt og trygt hjem, uten barn – Alvin er i utgangspunktet en energisk, aktiv, rar og glad hund, men vi har dessverre opplevd engstelse og utrygghet omkring barn, barnas venner/venninner, herjing/leking og mye støy rundt ham. Han utagerer i form av bjeffing og napping/biting. Ut ifra det vi opplever kommer ikke dette av aggressivitet i seg selv, men mer usikkerhet/utrygghet der støynivået er høyt og barna kommer for nært for raskt, uten at han selv er klar over det eller klar for det. Han elsker å være ute på tur, både skog, mark, fjell og vei. Han har nok litt å gå på når det gjelder å gå pent i bånd, da det kan virke som om han føler seg fanget. Vi går med han i langline og innkalling har som regel ikke vært et problem. Han går godt overens med andre hunder, så lenge han får tid til å bli kjent med dem (bor sammen med to tisper nå). Jeg er helt sikker på at han kan få det bedre i et hjem uten barn, med trygge rammer og regler, erfarne hundemennesker, mye kjærlighet og fysisk- og mental trim. Vi er selvsagt veldig glad i hunden og dette gjøres med tungt hjerte, men da vi har 3 barn fra tidligere med deres venner og venninner innom støtt og stadig, samt en til på vei, så ser vi ikke på det som forsvarlig av oss å skulle beholde ham, samt at vi ønsker at han skal få et godt liv videre.

Mvh Conny Lamøy