OMPLASSERING


Det er mange organisasjoner som driver med omplassering i Norge.
Kontakt flere og føl deg komfortabel med at de ønsker det beste for ”sine” hunder og at de forteller deg sannheten om hundene som er tilgjengelige.
Mange hunder omplasseres direkte fra eier. Ha klart spørsmål om alt fra helse, bakgrunn (evt hvilke raser det er miks av hvis det er en blandingshund), hva hunden er vant med osv. Ha klart for deg hva som er viktig for deg, men vær realistisk. En hund bør slippe flere omplasseringer, men iblant må det til hvis ikke nåværende eier kan gi hunden det den trenger.
Vær klar over at du får en hund som har sine erfaringer og referanser og ta hensyn til det.

Vurderer du å skaffe en av våre raser? Les gjerne litt her: Har du lyst på hund


Orientering til omplassering


For at vi skal kunne legge ut deres hund til omplassering på hjemmesiden til NPK, og evt. forum, trenger vi:

  • Hundens registreringsnummer
  • Alder
  • Offisielt navn og kallenavn
  • Helsestatus (Har hunden noen kjente sykdommer, er alle vaksineringer gjennomført, og gjerne resultatet av andre relevante helseundersøkelser.)
  • Kontaktinformasjon

Skriv gjerne en liten tekst om hunden deres, hvor mye man ønsker å skrive er opp til deg/dere.
Dersom man syns det er vanskelig å sette sammen en tekst, sett gjerne opp noen punkter så kan vi prøve å sette sammen en tekst. Vi sender da teksten til deg for godkjenning før utleggelse.
Det er alltid en fordel med et bilde eller to av hunden. 

Hunden må være renraset. 

Er oppdretter av hunden blitt informert om at hunden blir lagt ut for omplassering? De kan i noen tilfeller hjelpe til, og de fleste syns det er hyggelig å bli informert.

Send deres henvendelse direkte til klubben: sekretaer@norskpinscherklubb.no som videreformidler henvendelsen.

Håper vi i NPK kan hjelpe til med omplassering av deres hund.


Hunder til omplassering


Cane

Hundens navn: All About Attitude's Hurricane, men kalles bare Cane. 
Rase: Dvergpinscher
Farge: Sort/Tan
Alder: 23.09.2019 (4 år).
Helsestatus: Hunden har ingen kjente sykdommer. Hunden er kjemisk kastrert (Årsak: delt hjem med 1 tispe (utløper 06.01.2024).
Registreringsnummer i NKK: NO55534/19

KONTAKTINFORMASJON
E-post: katiaskourti@gmail.com 

Litt om Cane:

Cane er en hannhund på 4 år, født den 23.09.2019. Cane har bodd fast hos oss (jeg 55 og mannen min 50) fra han var 8 uker gammel. De to siste årene har han vokst opp sammen med en tispe. De hadde veldig godt selskap av hverandre og Cane er derfor er nå `midlertidig` kastrert ved kjemisk kastrert (utløper 06.01.2024).

Cane er veldig sosial med alle slags hunder, uavhengig av kjønn og størrelse. Han elsker varmen foran peisen, legger seg i solen, lange turer i skogen eller i byen. Han er både den beste turkamerat og ellers koser han seg på sofaen. Han liker å sove i bur og slapper gjerne av der i mange timer, og er renslig. Cane er vant til å være alene hjemme i 4-5 timer av gangen. Vi har ikke barn, men vi har opplevd at det går fint via familiens barn når vi reiser til dem, eller treffer venner med barn inne eller ute.

Cane er som en typisk dvergpinscher, og har en stor personlighet. En stor hund i en liten kropp. Han liker kos, men liker ikke å bli løftet opp i armene eller settes på fanget fordi han vil være uavhengig og alltid klar for å beskytte familien sin. Cane har en sterk personlighet, han er veldig lojal hund.

Cane kan varsler (bjeffer) når noen kommer på døra. Når det kommer fremmede vokter han gjerne en god stund da han ønsker å beskytte flokken sin. Han bruker litt ekstra tid til å bli kjent med besøkende, men til slutt trives han godt med dem. Cane knyttes rask med de mennesker kan stole på.

I avslutningsvis Cane er litt usikkert til nye utfordringer. Vi har opplevd at han ikke liker når vi går fra han da han er veldig knyttet til oss. Cane har også vært på valpekurs og kan sitt, ligg, bamse, spinn og bli.

Vi må omplassere Cane pga. endringer i livssituasjonen. Vi håper og ønsker at Cane vil komme til en aktiv person som har erfaring fra rasen.

Tusen takk!
Mvh
Aikaterini Skourti Eidem


Image